Jak ściągać filmy z internetu | Forum Tom's Hardware Guide
Niezalogowany (Zaloguj się)

Kategorie

Vanilla 1.1.2 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

Witaj!
Chcesz wziąć udział w dyskusji? Jeśli masz już konto, zaloguj się.
Jeśli jeszcze nie masz konta, załóż je teraz.
    • CommentAuthorBodziu
    • CommentTime20 May 2003
     # 1
    Małe pytanko. W tej kwestii jestem zupełnym lamerem, nigdy mnie to nie interesowało, bo filmy mi nie chodziły.
    Czy ktoś mółby mi wyjaśnić jak się ściąga i skąd (??? )filmy z internetu?
    Mam w pracy:) stałe łącze i mógłbym czasami coś ściągnąć zostawiając kompa na weekend włączonego.

AthlonXP1700DUT3C JIUHBO313SPBW(Box);Microstar KT4V,Radeon7000VE64Mb ,WD HDD60Gb 8Mb cash;Pamięć DDRAM 512Mb Kingston(333Mhz)
    • CommentAuthorSpidi
    • CommentTime20 May 2003
     # 2
    Po 1 nie można na forum pisać o piractwie i pewnie admin za chwilę to zamknie...
    Powiem tyle iMesh, Kazza, Emule wpisz w google :)

Pozdro !

Athlon 1333mhz@1500mhz/Epox 8KTA3L /1 x 256 MB 2 x 128 mb SDRAM 133 mhz/Sparkle GeForce 2 MX 400 64 MB SDRAM 200/150Mhz@262/172Mhz /Seagate 40 GB
    • CommentAuthorI_Mat
    • CommentTime20 May 2003
     # 3
    Usunąć nie usune - przeciez nie wiadomo czy chodzi o nielegalne kopie czy o filmiki ;]
    W każdym bądź razie można używać jeszcze DC++
    BTW Kazaa nie nadaje się do filmów

..::Tylko motocyklisci potrafia zrozumiec psy wystawiajace swe łby z samochodow podczas jazdy::..
    • CommentAuthorRobson
    • CommentTime20 May 2003
     # 4
    tak na marginesie, dlaczego kazaa nie nadaje sie do filmow?

Athlon 1600+, MSI KT3 Ultra ARU, 512 MB Ram, ATI Radeon 9500 PRO 128 MB
    • CommentAuthorI_Mat
    • CommentTime20 May 2003
     # 5
    Poprostu na kazie jedynie jesteś pewien co do ściąganych plików w przypadku mp3. Jeśli chodzi o coś innego to loteria, a np. na iMesh`u tak nie ma . . . owszem zdarza się, ale raczej rzadko (na eMule podobnie)

..::Tylko motocyklisci potrafia zrozumiec psy wystawiajace swe łby z samochodow podczas jazdy::..
    • CommentAuthorRobson
    • CommentTime20 May 2003
     # 6
    Kazaa nie rozpoznaje tylko plikow avi, mpg rozpoznaje, a poza tym jest program dodawany do kazyy ktorym mozna podejrzec co sie sciaga.

Athlon 1600+, MSI KT3 Ultra ARU, 512 MB Ram, ATI Radeon 9500 PRO 128 MB
    • CommentAuthorI_Mat
    • CommentTime20 May 2003
     # 7
    No więc ja tez miałem ta wersję . . . podglad nie zawsze działa. Swoją drogą często jest rozbierznosć pomiędzy opisem, nazwą a samym ściąganym plikiem
    Teraz mam iMesha (4.0) i śmiga aż miło - przeważnie wykożystuje pełną przepustowosć łącza i tylko raz zdarzyło mi się, ze ściągnąłem nie to . . .
    po zatym nie obciąza tak systemu i bardziej sprzyja odtwarzaniu niekompletnych mp3 (a to sie mocno przydaje, gdy te mają praktycznie zawsze ponad 70MB)

• CommentAuthorBodziu
    • CommentTime21 May 2003
     # 8
    Rozumiem że przez GethRighta też mogę ściągnąć film(filmik).
    A znacie jakieś serwery ftp, gdzie te darmowe filmiki:))) można pobrać.
    Zainstalowałem sobie iMesha - ale on ciągle pokazuje: connecting... Może dlatego że mam jakieś blokady na sieci (firewall chyba), tzn: czaty, gry on line, jawa na pewno są zablokowane.
    Natomiast przez getrighta ściągam z sieci pliki nawet kilkudziesięciomegowe.
    Dzięki za ewentualne info, żadne piractwo mnie nie interesuje, chodzi mi o użytek własny.
    Odezwę się dopiero w poniedziałek.

AthlonXP1700DUT3C JIUHBO313SPBW(Box);Microstar KT4V,Radeon7000VE64Mb ,WD HDD60Gb 8Mb cash;Pamięć DDRAM 512Mb Kingston(333Mhz)
    • CommentAuthormartino30
    • CommentTime21 May 2003
     # 9
    tylko i wyłacznie FTP - transfer jakies 30-60 (STAŁY)i bez przerw, chyba, że ktos wyłaczy kompa.... przez kaze sciagam jakies 2-4 filmy tygodniowo, przez FTP - 2-3 dziennie!!!!

[color=white]Je suis venu
    J`ai vu
    J`ai vaincu[/color]
    • CommentAuthormartino30
    • CommentTime21 May 2003
     # 10
    jest tego w pyte w sieci...156.17.230.21 user hades haslo hades - pare fajnych filmów - ftp://pszennanet.mjdruk.pl/download/ full techniawki + filmy + teledyski, potem moze cosik jeszcze walne.

Mam tez pytanie - jaki program z p2p sciaga całe albumy muzyczne...wiem, że taki jest... a może jakis user ma muzyczke z Deredevil... widziałem filmk (w kinie) i taki sobie ale music jest spox i teraz szukam jednej piosenki, ale nie wiem której wiec chce sciągnąc cały albooom.
    Dzieki... oczywiście alboom, bedzie służył mi tylko w celach informacyjnych i jak nie kupie płyty to skasuje go jak tyko odnajde tytuł piosenki (wtedy kupie oryginała singla:-)

pz

J`ai vu
    J`ai vaincu[/color]
    • CommentAuthormartino30
    • CommentTime21 May 2003
     # 11
    pasza działa bez hasła - ale tylko z przegladarki, a ten drógi tez ale tylko z klienta... BTW zanim sie zalohujesz wyslij pinga czy jest czynny :-)

a z jakich FTP wy kozystacie???????? Podajcie....

J`ai vu
    J`ai vaincu[/color]
    • CommentAuthoryasin
    • CommentTime21 May 2003
     # 12
    całe albumy w celach informacyjnych ;) da się ściągnąc na emule ale trzeba być cierpliwym, dla niecierpliwych polecam irc

If builders built buildings the way programmers wrote programs, then
    the first woodpecker that came along would destroy civilization.
    • CommentAuthormartino30
    • CommentTime22 May 2003
     # 13
    no na wujka [color=black] Wojt_as`a[/color] zawsze można liczyc... thx

J`ai vu
    J`ai vaincu[/color]
    • CommentAuthorwojt_as
    • CommentTime22 May 2003
     # 14
    Tutaj masz spis i nawet możesz posłuchać (chodzi o DAREDEVIL)
    TUTAJ
    PZDR

• CommentAuthorBodziu
    • CommentTime26 May 2003
     # 15
    Akurat w instytucji w której pracuję m.in. Jawa zablokowana jest od kilku lat przez administratora systemu, mam W98 i XP home z SP1, czasami w wakacje odblokowują jak studentów nie ma na pracowniach komputerowych:))))))
    To tyle odnośnie postu Storma.
    Dzięki za adresiki i nie tylko jak coś ściągnę to dam znać.